Hugo Bjørn kan lide at hvile sig
Bogens forfatter, Alexander Mackenzie, fik den idé, at han ville forære en bog til alle hospicer i United Kingdom. Bogen handler om en lille bjørn, som mest kan sove og er misundelig på de andre, fordi de kan lege. Men de er misundelige på ham, fordi han kan drømme nogle flotte drømme, som de elsker at høre om.
Ved hjælp af fundraising lykkedes det at få bogen ud som planlagt. Imidlertid var vi en masse fortællere rundt om i Europa og Brazilien, som tilbød gratis at oversætte den til vores sprog, så den også kunne komme til gavn i vore lande.
Jeg oversatte den til dansk, og via mere fundraising lykkedes det at få trykt 22 eksemplarer af bogen, som jeg sendte til forskellige hospicer og børneafdelinger på sygehuse rundt om i Danmark. Bøgerne var gratis, og portoen blev doneret af flinke folk, som så ønskede, hvor bogen skulle sendes hen.
Via et opslag på Facebook, hvor jeg efterlyste hjælp til at få et dansk ISBN.nr., fattede forlaget Superlux interesse for bogen, og den 15. august udkom den til salg på alle gængse medier og i boghandler.
Alexander Mackenzie har skrevet historien og illustreret bogen med sin specielle collageteknik.
Bogen har fået meget fine omtaler og kan nu lånes på biblioteker landet over.
Bogen har flere lag og noget på hjerte. Illustrationerne passer fint til indholdet.

Hugo Bjørn kan lide at hvile sig

Bogen kan købes på nettet og i boghandler.