Det sidste led – et liv uden børn af Marianne Christensen og Dorte Roholte, forlaget mellemgaard

Beskrivelse

Foto: Anette Højbjerg

“Slægt skal følge slægters gang,” står der i B.S. Ingemanns salme, og det er en udbredt opfattelse, at meningen med livet er at give det videre. Men hvad så, hvis man frivilligt eller ufrivilligt lever sit liv uden at få børn? Hvordan er det at blive det sidste led på grenen af ens eget stamtræ og dermed ikke give sine gener videre?

Uddrag af bogen

“Marie: Jeg har intet forhold til, at noget af mig skulle leve videre. Jeg bidrager til  verden med det, jeg gør lige nu.

Marianne: Jeg måtte indstille mig på et liv uden børn, og jeg undertrykte sorgen over ikke at kunne opfylde den ultimative forventning til en kvinde, nemlig at blive mor.”

Om forfatterne

Marianne Christensen er født i 1954 og uddannet lærer. Har i 20 år arbejdet som coach og underviser, historiefortæller i ind- og udland, og hun udgav i 2018 digtsamlingen Blå måne skinner hvidt lys. Kommunikation og forståelse for samspillet mellem mennesker har været bærende elementer i hele hendes livslange virke.

Dorte Roholte er født i 1958 og oprindeligt apoteksuddannet, men siden 1989 har forfattergerningen været hendes levevej. I den tid har hun udgivet 80 bøger, de fleste for børn og unge, samt skrevet utallige tekster til magasiner og ugeblade, herunder interviews med læsere, der anonymt har fortalt om deres liv.

Hør forordet her

Anmeldelser

“Det sidste led er god læsning, både for dem der er i tvivl om, hvorvidt de skal have børn, eller ikke bryder sig om børn og for dem, der betragter børn som en selvfølgelighed.” Birthe Strandby, bogvaegten.dk

“En nuanceret bog hvor interviews giver indblik i valg og fravalg af forskellige liv – ♥ ♥ ♥ ♥”

“Kære Marianne
Tusind tak for sidst – jeg har “slugt” din bog på vej hjem i toget… fantastisk.
I har virkelig fat i en rigtig ende, et tabuiseret emne kommer frem.
FANTASTISK – tak for Jeres mod???
❤️❤️❤️Kh x”

“Det sidste led- et liv uden børn” – er en bog der tør tage fat på tabuerne omkring barnløshed – både når man ikke ØNSKER at få børn, og når man ikke KAN. En modig bog med modige mennesker, der fortæller og sætter ord på følelser, der sjældent kommer frem. ( Forlaget mellemgaard). Jeg havde fornøjelsen af at være til bogsignering i weekenden med forfatterne Marianne Christensen og Dorte Roholte. Tak fordi I tør!! #barnløshed #Detsidsteled #tabu

Læs anmeldelser her

Bogen kan købes her