Fløjtende ligeyldige bekymringer

FORORDET FRA BOGEN

Der findes ikke den ting, man ikke kan bekymre sig om, bruge energi på og blive optaget af.
Med årene har jeg fundet ud af, at bekymringer i mange tilfælde er nytteløse, for man kan ligeså godt vente og se, om de går i opfyldelse. For mange år siden læste jeg en bog af Johannes Møllehave med titlen: ’Skuffelser der ikke gik i opfyldelse’. Bogen inspirerede mig til at tænke over, hvor ofte vi bekymrer os unødigt, forventer skuffelser og laver historier om, hvad der kan gå galt. Sådan havde jeg det også selv. Efter at have læst bogen kunne jeg forholde mig mere nøgternt til virkeligheden og derefter være opmærksom på, hvad der rent faktisk skete, og ikke, hvad der kunne være sket.
Det er med den inspiration, at denne bog er blevet til, fordi jeg ofte oplever, at nogle lever mere i fantasien end i virkeligheden. Derfor satte jeg mig for at undersøge, hvad ’folk’ bekymrer sig om, stort og småt, og det har jeg fabuleret lidt over med disse digte og vers, små historier og tanker.
Langt de fleste af digtene er blevet til på baggrund af de konkrete historier, jeg har fået fra mennesker, som reelt har disse bekymringer.
Min hensigt er at opfordre til eftertanke og overveje, om ikke nogle bekymringer vitterlig er ’fløjtende ligegyldige’.
Jeg tager alvorlige og reelle bekymringer dybt seriøst, og jeg ved, at alt er relativt. En let sag for den ene, kan være en tung sag for den anden.
Kunsten består i at kunne skelne og vælge, hvad man vil bruge sit liv på.
Digtene står i alfabetisk rækkefølge, da stilarterne er meget forskellige.
Jeg ønsker læseren god fornøjelse og færre bekymringer.
Marianne Christensen

Bogen kan købes på Books on Demand som almindelig bog eller e-bog 

“Hvor bliver de af?

Sidder der en lille mand
i min maskines bug?

En som lever godt i vand
og har et stort forbrug?

En lillebitte strømpelokker
som sluger alle mine sokker?”